Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ibišević strijelac za Herthu, Bayern još u šoku od Snatiago Bernabea

ibisevic_hertha

U njemačkoj Bundesligi ovog vikenda igra se 30. kolo. Hertha je na svom terenu dočekala Wolfsburg.

Tim iz Berlina poveo je u 59. minute susreta.

Za vodstvo Herthe pogodio je bh. reprezentativac Vedad Ibišević u 59. minuti susreta. Bio je to i konačan rezultat utakmice.

Za Ibiševića je ovo 12. gol ove sezone u Bundesligi.

Do kraja sezone Hertha će se boriti za plasman u Ligu Evrope, a trenutno drži petu poziciju koja vodi direktno u grupnu fazu tog takmičenja.


V-gol11 by clipsbh

Najveće iznenađenje priredila je ekipa Mainza koja je remizirala u Minhenu protiv Bayerna. Završilo je 2:2. Krkić (3.) i Brosinski (40.) bili su strijelci za Mainz, dok su za Bavarce pogađali Robben (16) i Alcantara (73.).

Porazom od fenjeraša Darmstadta, HSV je sebi otežao borbu za opstanak. Završilo je 1:2. Mario Vrančić igrao je do 80. minute susreta. Gosti su sve riješili za dva minuta, u 51. pogodio je Sulu, a u 53. Platte. Sve što su domaći napravili bio je počasni gol Hollanda u 93. minutu susreta.

Werder je slavio u gostima kod Ingolstadta s 4:2, a Izet Hajrović nije bio u kombinaciji za ovaj meč. Frankfurt je preokretom u drugom poluvremenu slavio na svom terenu protiv Augsburga. Gostili su vodili nakon prvih 45 minuta golom Gouweleeuwa. Bilo je 0:1 sve do 12 minuta prije kraja, a onda je uslijedio potop gostiju. Fabian (78, 87.) i Rebić (91.) donijeli su ubjedljiv trijumf domaćinu.