Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za ep

Ibrahimović pozvan u švedsku reprezentaciju, ugrožen rekord Zoffa

ibrahimovic tw

Ibrakadabra, kako zovu Ibrahimovića, postat će najstariji nogometaš koji će u nekoj od predstojećih utakmica Švedska igrati protiv Belgije, 24. marta, i Azerbajdžana, 27. marta, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Švedski nogometni selektor Janne Andersson uvrstio je 41-godišnjeg napadača Zlatana Ibrahimovića na spisak za uvodne kvalifikacione utakmice u martu protiv Belgije i Azerbajdžana za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Ibrakadabra, kako zovu Ibrahimovića, postat će najstariji nogometaš koji će u nekoj od predstojećih utakmica Švedska igrati protiv Belgije, 24. marta, i Azerbajdžana, 27. marta, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Zvijezda AC Milana, koji se nedavno vratio na zelene terene nakon liječenja koljena, u tom slučaju bi postavio dobni rekord koji je dosad držao Italijan Dino Zoff.

Legendarni golman “Azzurra” u utakmici protiv Švedske 1983. imao je 41 godinu, tri mjeseca i jedan dan, a Ibrahimović će imati 41 godinu, pet mjeseci i 21 dan ako zaigra protiv “crvenih vragova” u predgrađu Stockholmu.

Ibrahimović je ove sezone odigrao samo tri utakmice za AC Milan zbog povrede. Tokom dugogodišnje karijere branio je boje brojnih poznatih klubova poput italijanskih Juventusa i Inter Milana, francuskog PSG-a, engleskog Manchester Uniteda, španske Barcelone, nizozemskog Ajaxa i američkog LA Galaxyja.

Za švedsku reprezentaciju odigrao je 121 utakmicu i postigao 62 gola, što je apsolutni rekord.