Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sud bih

Određena mjera pritvora osumnjičenom Mirku Vukmiroviću

sud bih tabla db

Mirko Vukmirović osumnjičen je za počinjenje krivičnog djela organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelima teško ubistvo i dogovor za izvršenje krivičnog djela

Sud Bosne i Hercegovine je u predmetu Darko Elez i drugi donio rješenje kojim je stavljeno van snage rješenje Suda Bosne i Hercegovine 10. juna 2021. godine za određivanje mjere pritvora osumnjičenom Mirku Vukmiroviću (ranije Vladan Pejušić).

Istim rješenjem, a nakon provedenog ekstradicionog postupka i ročišta održanog 14. marta 2023. godine, Mirku Vukmiroviću (ranije Vladan Pejušić) određena je mjera pritvora, koja po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana lišenja slobode, odnosno od 13. marta do 13. aprila ove godine ili do nove odluke Suda.

Pritvor je određen zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i ponoviti krivično djelo, saopćeno je iz Suda BiH.

Mirko Vukmirović osumnjičen je za počinjenje krivičnog djela organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelima teško ubistvo i dogovor za izvršenje krivičnog djela.