Napadač Milana

Ibrahimović se nakon povrede vratio u Švedsku

ibrahimovic-milan

Mediji su danas izvijestili da je Ibrahimović u srijedu odletio za Stockholm

Zlatan Ibrahimović, napadač Milana, nakon što se povrijedio na treningu, vratio se u Švedsku gdje će provesti sedmicu s porodicom, objavili su italijanski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Rossoneri“ su odahnuli kada se saznalo da će se 38-godišnjak vratiti na teren na vrijeme kako bi bio na raspolaganju za nastavak sezone, koji trebao krenuti sredinom juna. Naime, ljekarski pregledi koje je Ibrahimović obavio u utorak, dan nakon što se povrijedio, pokazali su da ima problem s mišićem desnog lista, a ne sa Ahilovom tetivom kako se prvobitno mislilo.

Oštećenje Ahilove tetive odvojilo bi ga od terena mjesecima, a ovako iz Milana su potvrdili da će se bivši švedski reprezentativac vratiti nakon mjesec dana rehabilitacije, baš na vrijeme za nastavak Serije A.

Mediji su danas izvijestili da je Ibrahimović u srijedu odletio za Stockholm. Navodno, sljedeću sedmicu će provesti u domovini s porodicom. Njegov povratak u Italiju očekuje se sredinom sljedeće sedmice.

Ibrahimović se vratio Milan u decembru prošle godine, potpisavši ugovor na šest mjeseci uz mogućnost produženja na još godinu dana. Za vrijeme vanrednog stanja u Italiji, uvedenog zbog pandemije koronavirusa, Ibrahimović je boravio u Švedskoj gdje je trenirao s Hammarbyjem, čiji je jedan od vlasnika. Švedski napadač je ove sezone odigrao deset takmičarskih utakmica za Milan i postigao četiri gola.