Zastupnica u PDPFBiH

Ćudić: Nastavljamo insistirati na odgovornosti

sabina cudic77

Dodala je da je “ovaj proces otvorio Pandorinu kutiju koja je pokazala mnogo toga“, te naglasila da će nastaviti insistirati na odgovornosti

Zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Sabina Ćudić (Naša stranka) izjavila je da je za Našu stranku sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj se treba diskutovati o aktivnostima Vlade FBiH preduzetim od proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom virusa korona i provedenim javnim nabavkama, vjerovatno najvažnija sjednica u ovoj godini.

Dodala je da je “ovaj proces otvorio Pandorinu kutiju koja je pokazala mnogo toga“, te naglasila da će nastaviti insistirati na odgovornosti.

– Mi sasvim sigurno pokrećemo postupak izglasavanja nepovjerenja ovoj vladi. Iako je ona u tehničkom mandatu, jako je važno da se ukaže na odgovornost i da napokon uđemo, rekla bih, u 21. vijek političkog djelovanja u BiH. Vlada ne samo da nije spriječila, već je učestvovala u nezakonitim radnjama i mora, pa čak i u tehničkom mandatu, svojim ostavkama pokazati spremnost da preuzme odgovornost – kazala je Ćudić.