Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Igrač Uniteda

Ighalo: Trošio sam novac za užinu kako bih gledao Manchester United

ighalo (1)

Igram za tim iz mojih snova, tim za koji sam navijao kada sam bio dijete

Odion Ighalo, fudbaler Manchester Uniteda, uoči gradskog derbija protiv Cityja otkrio je da je kao dječak u Nigeriji trošio novac od užinu kako bi mogao gledati utakmice kluba za koji danas nastupa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ighalo je u United stigao na posudbu iz kineskog Shanghai Shenhua u finišu zimskog prelaznog roka i, mada su mnogu sumnjali, za kratko vrijeme pokazao da je pravo pojačanje u napadu slavnog kluba sa Old Trafforda.

“Znam da mnogi fudbaleri kada dođu u neki klub kažu da su ispunili svoj san. Poštujem to, ali moj slučaj je drugačiji. Onaj ko me poznaje još od kad sam bio dječak, zna da smo moja braća i ja navijali za Manchester United. Plaćali bismo da gledamo Manchester United kako igra. U Nigeriji morate imati sportske kanale da biste to gledali, ali ne mogu si to svi priuštiti. Moji roditelji nam nisu mogli to priuštiti, tako da to morate platiti u centrima za gledanje utakmica. plaćali smo da gledamo“, rekao je Ighalo u razgovoru sa Sky Sports i dodao:

“Odrastao sam u Ajegunleu, koji je poput geta i tamo je bilo jako teško živjeti. Kada bi došao vikend, svi su bili uzbuđeni, jer su željeli gledati kako igra Manchester United. Štedjeli smo novac koji u nam davali za užinu u školi. Štedjeli bi malo po malo i kad dođe vikend, svi su spremni. Imaš svoj dres i opereš ga prije vikenda. Obučeš ga i odeš u centar za gledanje i tamo bude ludnica. Neki drugi navijači žele da Manchester United izgubi, a ja želim da pobijede. Onda počnu svađe, vikanje, vrištanje i sve to.“

Ighalo dodaje da je u malim prostorijama za gledanje utakmica znalo biti i po 200 ljudi, te ističe da kada se danas svega toga sjeti samo se nasmije i pomisli:

“Od Ajegunlea do ‘Teatra snova’. Za mene je to sjajan trenutak i zaista uživam. Ovo su najsretniji trenuci u mom životu. Igram za tim iz mojih snova, tim za koji sam navijao kada sam bio dijete“, ističe nigerijski fudbaler.

Odlični 30-godišnji napadač od dolaska u Manchester United upisao je šest nastupa i postigao tri gola. Prethodno je tokom karijere igrao za nigerijske klubove Prime i Julius Berger, a zatim je otišao u Evropu. Prvo je nastupao za norveški Lyn, da bi potom nosio dres Udinesea, Granade, Cesene i Watforda, odakle je 2017. godine otišao u kineski Changchun Yatai. U United je stigao januara ove godine na posudbu iz Shanghai Shenhua. Za reprezentaciju Nigerije odigrao je 35 utakmica i postigao 16 golova.