Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

London

Igrač Arsenala napadnut u garaži, pokušali mu ukrasti automobil vrijedan 50.000 eura

gabriel napad ss

Gabriela, brazilskog stopera koji je prije tri godine bio u zagrebačkom Dinamu, lopovi su pratili do kuće, a onda upali u garažu i uz prijetnju bejzbol palicama zatražili ključeve od automobila, mobitel i sat

Arsenalov nogometaš Gabriel napadnut je u svojoj garaži, lopovi su mu pokušali ukrasti Mercedes vrijedan 50 hiljada eura.

Gabriela, brazilskog stopera koji je prije tri godine bio u zagrebačkom Dinamu, lopovi su pratili do kuće, a onda upali u garažu i uz prijetnju bejzbol palicama zatražili ključeve od automobila, mobitel i sat. Jedan od napadača tada je krenuo na Gabriela, ali ga je Brazilac udario u lice i hrvao se s njim sve dok lopov nije pobjegao iz garaže.

Sve se dogodilo u augustu , a policija je brzo preko DNK-a identificirala pljačkaša. Dobio je pet godina zatvora zbog napada i nošenja oružja. Sutkinja je rekla kako nema dokaza da su pljačkaši pratili Gabriela jer je riječ o nogometašu, već su vidjeli da je riječ o nekom bogatom i odlučili su ga pratiti do kuće.

“Šokantno je što se dogodilo Gabrielu i njegovom prijatelju. Jedina je sreća da je riječ o mladićima u sjajnom fizičkom stanju pa su se uspjeli obraniti od ovog napada”, rekla je sutkinja. Lopov, 26-godišnji Abderaham Muse, i ranije je osuđivan.

Prije dvije godine napadnuti su također igrači Arsenala Sead Kolašinac i Mesut Ozil. Pljačkaši su im htjeli oteti satove, ali Kolašinac ih je uspio otjerati, prenosi Index.