Igrači Slobode pripremat će se na Kupresu i u Sloveniji

FK Sloboda

Nakon dosta turbulentne sezone, igrači Slobode dobili su odmor do 10. juna. Toga dana, okupit će se na Tušnju u 12 sati, a odmah potom otići će na pripreme u Kuprus gdje će ostati do 16. juna.

Nakon povratka u Tuzlu, dva dana će raditi na Tušnju, a potom će otputovati na glavne pripreme u Sloveniju. Tamo će 20. juna saznati protivnika u prvom pretkolu Evropske lige, dok će prvi meč odigrati 30. juna.

Ukoliko budu domaćini u prvoj utakmici vratiti će se u Tuzlu. U protivnom, u mjesto gostovanja otputovat će iz Slovenije.

Sloboda će u Evropskoj ligi domaćin biti na stadionu Bilino polje u Zenici. Zbog toga ovih dana pljušte kritike na lokalnu vlast, zbog obećanja da će stadion Tušanj do prve evropske utakmice biti potpuno renoviran i doveden u stanje kakvo traži UEFA, a to se nije dogodilo.

Trener Slobode Husref Musemić i predsjednik kluba Azmir Husić ovih dana će napraviti popis igrača koje žele dovesti, odnosno, onih s kojima će raskinut ugovor.

Na službenoj stranici FK Slobode objavljena je zanimljiva izjava direktora Sabahudina Vugdalića o tome šta u klubu trenutno planiraju.

– Nastojat ćemo sastaviti roster koji će nam omogućiti ne samo da prođemo prvo pretkolo, nego da „napadnemo“ i drugo, pa i treće – izjavio je Vugdalić.

S druge strane, predsjednik kluba Azmir Husić najavio je da će Slobodin cilj u narednoj sezoni biti „dupla kruna“, te da će „crveno-crni“ ubuduće stalno igrati u evropskim kupovima.