Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Igrači Slobode u Vogošći do utakmice s Olimpicom

sloboda zeljo kup
FOTO Tuzlanski.ba

Nogometaši i stručni štab Slobode danas popodne doputovali su u Vogošću gdje će odmarati i obaviti trening do utakmice s Olimpicom.

Zbog tri žuta kartona izostat će kapiten Zajko Zeba, što je za Slobodu veliki hendikep.

Sudeći prema uigravanju na posljednjem treningu, Zebino mjesto zauzet će Amer Ordagić, dok bi u veznoj liniji, na lijevom boku, mogao zaigrati Mladen Veselinović. U kombinaciji je i Anes Haurdić, koji protiv Željezničara nije mogao igrati zbog nastupa u Kupu za Velež.

– Ekipa Olimpica je bolja nego što pokazuje njihov položaj na tabeli. Imaju niz kvalitetnih i iskusnih premijerligaških igrača. Pokušat će pobjedom zadržati izglede za opstanak u ligi, ali nama pozicija na tabeli nameće obavezu igre na pobjedu, tako da u tom pogledu nikakvih kalkulacija neće biti – rekao je Amir Spahić, pomoćni trener Slobode.

Tuzlaci su u prošlosti osam puta gostovali na stadionu Otoka. Četiri puta su poraženi, dva puta su igrali neriješeno, a dva puta su pobijedili.

Zanimljivo je da su Tuzlaci u Vogošći boravili i uoči kup utakmica sa Sarajevom i Željezničarom i oba puta su se vratili kao pobjednici.

Utakmica Olimpic – Sloboda igra se sutra od 16.00 sati.