Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

serija a

Inter propustio šansu da preuzme čelo tabele, Roma ostala na trećem mjestu

Junak Rome bio je Borja Mayoral koji je pogađao u osmoj i 29. minuti, a na 3:0 povisio je Henrikh Mkhitaryan golom iz penala u 35. minuti. Džeko je igrao zadnjih pet minuta, u igru je ušao zamijenivši upravo Mayorala

Interje gostujućim porazom od Sampdorije (2:1) u 16. kolu Serie A propustio priliku da barem nakratko preuzme prvo mjesto na tablici.

Pobjedu domaćinu donijeli su bivši igrači Intera Antonio Candreva (23’) i Keita Balde (38’), dok je jedini gol za Inter postigao Stefan de Vrij (65’).

Inter je u 12. minuti imao ogromnu priliku da dođe do vodstva kada mu je dosuđen penal, ali je golman Sampdorije Emil Audero obranio udarac Alexisa Sancheza.

Kazna je stigla samo 11 minuta kasnije, kada je Candreva pogodio iz penala. Na 2:0 povisio je Keita u 38. minuti.

Inter je dominirao u drugom poluvremenu i domaćinu je dozvolio samo jedan udarac, ali nije uspio doći ni do boda.

Gol za konačnih 2:1 postigao je De Vrij u 65. minuti.

Roma je upisala petu pobjedu u posljednjih šest ligaških utakmica, a ovaj put savladala je Crotone u gostima s 3:1.

Junak Rome bio je Borja Mayoral koji je pogađao u osmoj i 29. minuti, a na 3:0 povisio je Henrikh Mkhitaryan golom iz penala u 35. minuti. Džeko je igrao zadnjih pet minuta, u igru je ušao zamijenivši upravo Mayorala.

Konačnih 3:1 postavio je Vladimir Golemić u 71. minuti.

Roma je zadržala treću poziciju na tablici, dok je Crotone ostao na posljednjem mjestu.

Uvjerljivu pobjedu upisala je Atalanta koja je kao domaćin pobijedila Parmu (3:0), a golove su postizali Luis Muriel (15’), Duvan Zapata (49’) i Robin Gosens (61’).

Do pobjede je stigao i Lazio koji je na svom terenu savladao Fiorentinu (2:1). Felipe Caicedo (6’) i Ciro Immobile (75’) bili su strijelci za domaćina, a gol za goste postigao je Dušan Vlahović iz penala u 89. minuti.

Ranije je Benevento u gostima pobijedio Cagliari (2:1), dok je u terminu od 15 sati Bologna kao domaćin remizirala protiv Udinesea (2:2), a remijem je okončan i susret između Torina i Verone (1:1).

Sassuolo je na domaćem terenu pobijedio Genou i ostao na četvrtom mjestu tablice.

Standings provided by SofaScore LiveScore