Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ljekari “oslobodili krivice” Karuisa za primljene golove (VIDEO)

karius222

Ljekari iz dvije ugledne američke bolnice, u kojima je Loris Karius bio na detaljnim pregledima 31. maja, pet dana nakon finala LP-a izjavili su:

“Nakon pažljivog pregledavanja snimke finalne utakmice Lige prvaka, zatim svjedočenja Loisa Kariusa o simptomima koje osjeća sada, kao i onih koje je osjećao odmah nakon udarca, te nakon što smo napravili detaljne pretrage njegovog tijela, zaključili smo da je gospodin Karius tijekom meča odigranog 26. maja ove godine dobio potres mozga.”

Dijagnoza doktora Ross Zafontea i Lenore Herget iz Spaulding Rehabilitation Hospital i Massachusetts General Hospital, baca novo svjetlo na katastrofalnu predstavu golmana Redsa, koji je nevjerovatnim kiksevima skrivio prvi i treći gol suparnika, za pobjedu Reala nad Liverpoolom 3:1 i osvajanje Lige prvaka.

Doktori u zajedničkoj izjavi navode kako je “moguće da je ozljeda utjecala na kvalitetu Kariusove igre.” Kako smo citirali, do tog zaključka došli su pregledavanjem snimke utakmice i pregledom Kariusa, prenosi Index.hr.

Liječnici ističu da su “tokom pregleda ustanovili simptome i znakove da je Karius neposredno nakon pretrpljene traume patio od vizualne prostorne disfunkcije”. To je naziv za poremećaj koji narušava sposobnost osobe da procesuira vizualne informacije o tome gdje se nalaze objekti u prostoru. U ovom slučaju: Benzemina noga ili Baleova lopta.

Liječnici navode da je moguće kako se ovako nešto dogodilo ubrzo nakon događaja koji je izazvao potres mozga.

https://www.youtube.com/watch?v=-WqceNUoOwk

Podsjećamo, Realov kapiten Sergio Ramos udario je Kariusa snažno laktom u glavu početkom drugog poluvremena, pri rezultatu 0:0. Nakon što ga je Ramos nekažnjeno opalio posred glave, Karius se srušio na travu i previjao od boli. Ubrzo zatim, neshvatljivo je dodao loptu Benzemi, a ovaj neobjašnjivi poklon suparničkog golmana, Realov napadač šalje u nebranjenu mrežu Liverpoola.