Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Ivanković: Hrabro ćemo se postaviti u Vrapčićima i ostvariti pozitivan rezultat

derbi (1)

Utakmica u Vrapčićima počinje u 18 sati

U sutrašnjem drugom vezanom prvenstvenom gostovanju NK Široki Brijeg odmjerit će snage s Veležom na stadionu Rođeni u Vrapčićima.

Šef stručnog štaba Jure Ivanković i vezni igrač Marijan Ćavar mišljenja su da mogu još više podignuti trenutnu formu i nastaviti pozitivni niz u derbiju 17. kola m:tel Premijer lige BiH.

– Nadam se kako će to biti vidljivo već sutra u Vrapčićima. U pauzi smo dobro radili i rješavali probleme koje smo imali – istaknuo je Ivanković na konferenciji za novinare.

Naglasio je kako Rođene ne treba otpisivati uprkos, kako kaže, nezavidnoj poziciji protivnika na tabeli i lošem ozračju koje se navuklo oko njih.

– Ne treba umanjivati njihovu kvalitetu i stručnost ljudi koji vode njihov klub. Oni će se sigurno podignuti u formi i na tabeli. Ipak, nadam se kako njihova pozitivna serija neće krenuti protiv nas – istakao je Ivanković, dodavši kako će se u utakmici hrabro postaviti i ostvariti pozitivan rezultat.

Vezni igrač Marijan Ćavar ustvrdio je kako je sada na dobrom nivu te spreman za sve izazove.

– Najveći problem je bio što nisam prošao pripreme. Treneri su me dozirali na pravi način, dobivao sam priliku onoliko koliko sam i trebao. Sada sam na dobrom nivou, spreman za sve izazove, ali i uvjeren kako mogu biti i bolji – rekao je Ćavar.

Dodao je kako je Velež kvalitetna ekipa i veliki klub te da njihovi dosadašnji rezultati nisu pravo mjerilo.

– Ne treba nas zavaravati njihova pozicija. Ipak, njima potpuni respekt, ali dolazimo po bodove – naglasio je vezni igrač Širokobriježana.

Za ovu utakmicu u ekipi Širokog Brijega ne konkurišu od ranije ozlijeđeni Zvonimir Begić i mladi reprezentativac Ivan Grgić koji je slomio metakarpaplnu kost, a upitan je i nastup Daniela Lukića koji se nakon reprezentativne akcije požalio na ozljedu lista.

Utakmica u Vrapčićima počinje u 18 sati.