Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prešutno priznanje?

Kovač usporedio način saradnje u Monacu s onim koji je imao u Bayernu

braco car (1)

Sada je dao izjavu za Sport Bild, odnosno usporedio način saradnje u Monacu s onim koji je imao u Bayernu

Minhenski Bayern ulazi u neizvjesnu završnicu sezone. Osim što je kiksom protiv Union Berlina zakomplikovao pohod prema još jednom naslovu prvaka Bundeslige, ispadanje od PSG-a u četvrtfinalu Lige prvaka također nije bilo planirano. Uz sve to, niko više i ne krije “rat” na relaciji trener Hansi Flick – sportski direktor Hasan Salihamidžić.

Niko Kovač odradio je 65 utakmica na klupi minhenskog Bayerna, od ljeta 2018. do novembra 2019. godine, kada ga je naslijedio Hansi Flick, još uvijek aktuelni trener bavarskog diva.

Hrvatski trener sada je trener Monaca, s kojim je pri vrhu Ligue 1. Iz Bayerna je otišao nakon osvojene dvostruke krune, ali uz dosta nerazjašnjenih stvari. U Bayern ga je doveo i iz Bayerna “ispratio” Hasan Braco Salihamidžić.

Naravno, kada se gleda s distance, ali i uz činjenicu da ni Hansiju Flicku, uprkos svim trofejima koje je osvojio, nisu idilični odnosi s upravom, jasno je da Kovačeve opservacije itekako budi interes u Njemačkoj.

Sada je dao izjavu za Sport Bild, odnosno usporedio način saradnje u Monacu s onim koji je imao u Bayernu.

“Ovdje se na planiranju ekipe radi zajedničkim snagama, a sarađujemo sportski direktor Paul Mitchell, naši skauti i ja. Razgovaramo o svemu s aktuelnim igračima, ali i potencijalnim pojačanjima. Mislim da je to nešto što treba svakom klubu i to me natjeralo da se kandidiram za trenera u Monacu.”

Potvrdio je Kovač da u Bayernu stvari tako ipak ne funkcioniraju.

“Svi znamo kako to funkcionira u Münchenu: tamo je potpuno suprotno. Situacija koju nalazim u Monacu ista je kao i ona dok sam radio u Eintrachtu iz Frankfurta – a upravo to želite kao trener. Želite biti uključeni u planiranje i sastavljanje ekipe.”

I ovih riječi Kovača, uzimajući u obziro trenutnu situaciju na liniji Flick – Salihamidžić, mnogi izvode samo jedan zaključak; Braco je taj čija je zadnja kada je slaganje ekipe u pitanju, a ne trener.