Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Iz Zrinjskog se oglasili nakon nemilih scena u Mostaru

fk sarajevo – mostar

Naš klub najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja na nogometnim terenima, poručili su iz Zrinjskog

Nogometni klub Zrinjski izrazio je žaljenje zbog nemilih događaja u derbi meču 17. kola Premijer lige BiH koji se u Mostaru igrao protiv Sarajeva, a u kojem je gostujući pomoćni trener Muhamed Džakmić pogođen kamenom u glavu.

Incident se dogodio nakon završetka utakmice, a u saoćenju za javnost, HŠK Zrinjski najoštrije je osudio ovakav oblik nasilja te je poželio brz oporavak Muhamedu Džakmiću.

– HŠK Zrinjski izražava duboko žaljenje zbog nemilih događaja i neodgovornog ponašanja dijela gledatelja s tribine Zapad nakon utakmice HŠK Zrinjski – FK Sarajevo (2:2).

Naš klub najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja na nogometnim terenima i ne želi tražiti nikakva opravdanja za neprihvatljivo iskazivanje nezadovoljstva i niskih strasti kojima nema mjesta u uljuđenom društvu.

Nažalost, takvo ponašanje neodgovornih pojedinaca je prouzročilo povredu člana stručnog štaba FK Sarajevo Muhameda Džakmića kojemu se i na ovaj način iskreno izvinjavamo i kojem naravno želimo brz i uspješan oporavak te da čim prije zaboravi nemili događa, saopćeno je iz kluba.

Meč između Zrinjskog i Sarajeva završen je rezultatom 2:2 nakon što je domaći tim iz nepostojećeg penala stigao do izjednačenja u 80. minuti.