Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

andrija balić

Jedan od najvećih talenata Hajduka novi je igrač Zrinjskog

FOTO: Zrinjski/Facebook

Balić je bio jedan od najvećih talenata Hajduka. Za splitski klub upisao je 45 nastupa, tokom kojih je postigao deset i asistirao za pet pogodaka. Udinese ga je kupio 2016. godine za tri miliona eura i u tom je klubu ostvario 33 nastupa uz po jedan pogodak i asistenciju

“Vezni igrač u redove prvaka stiže kao slobodan igrač, a 26-godišnji Splićanin je s osmerostrukim prvakom potpisao dvogodišnji ugovor”, stoji u objavi prvaka BiH.

Balić je posljednjih godina igrao u Slovačkoj, a posljednji klub mu je Banska Bistrica.

Balić je doveden kako bi pomogao klubu u grupama Konferencijske lige, gdje Zrinjski igra protiv Aston Ville, AZ Alkmaara i varšavske Legije.

Balić je bio jedan od najvećih talenata Hajduka. Za splitski klub upisao je 45 nastupa, tokom kojih je postigao deset i asistirao za pet pogodaka. Udinese ga je kupio 2016. godine za tri miliona eura i u tom je klubu ostvario 33 nastupa uz po jedan pogodak i asistenciju.

Bio je na posudbama u Fortuni, Perugii i Stredi, koja ga je i kupila 2020. godine. U Slovačkoj je igrao vrlo dobro postigavši 12 i namjestivši osam golova za Stredu, ali ove sezone je bio bez nastupa te je imao problema s ozljedama pa je u februaru posuđen u Bansku Bistricu.