potvrdio za "nova tv"

Jedini logičan potez: Dalić ostaje na kormilu Hrvatske

dalic

Prošao sam Mundijal, gdje je sve bilo bajno, a sad je na Euru bilo nešto drugačije

Mnogo je pitanja oko reprezentacije Hrvatske nakon neuspjeha na Evropskom prvenstvu, a najvažnija se tiču selektorske pozicije Zlatka Dalića.

Selektor Hrvatske gostovao je na predstavljanju Itala Soccer Campa u Petrčanima, gdje je odgovarao na pitanja novinara Nove TV.

Prvo i osnovno, da li će ostati u reprezentaciji.

“Ne, nije bilo nikakvih sastanaka ni dogovora. Bili smo na odmoru. Ja i moj stručni štab vraćamo se poslu, a igrači u klubove. Pun sam volje i želje da napravimo nešto veliko na Svjetskom prvenstvu. Uvjeren sam da se tamo možemo plasirati i da ćemo to učiniti”, rekao je Dalić.

O Euru, ali i sljedećim akcijama reprezentacije Dalić je rekao:

“Euro je bio veliko iskustvo za mene. Prošao sam Mundijal, gdje je sve bilo bajno, a sad je na Euru bilo nešto drugačije jer smo i gubili. Bit ću još čvršći i jači nakon ovoga. U meni je velika želja, dugo se nisam osjećao ovako motivirano kao sad. Pogotovo nakon ovog Eura jer mislim da možemo. Izvukao sam jako bitne pouke iz svega ovoga i znam što nam je činiti.”

Ostanak Dalića na klupi Hrvatske, bez obzira na rezultat na EP, čini se jedinim logičnim i ispravnim potezom HNS-a. Otjerati trenera koji je prije tri godine Hrvatsku odveo do najvećeg uspjeha u istoriji, a sve zbog “lošeg rezultata” (poraza u osmini finala EP) bilo bi suludu.