Ješić: U vječitom derbiju nema favorita

jesic
Foto: fcsarajevo.ba

Vječiti derbi gradskih rivala Sarajeva i Željezničara u svom 106. izdanju bit će odigran u nedjelju na stadionu “Grbavica” u okviru 11. kola nogometne BH Telecom Premijer lige BiH.

Na pres-konferenciji FK Sarajevo trener Miodrag Ješić kazao je da je vječiti derbi nešto specifično, ali da je za njegovu ekipu “svaka utakmica derbi i da su svakoj utakmici u opticaju tri boda”.

– Derbi se igra dvaput ili možda tri puta u sezoni i nema nikakvo značenje na kojoj se trenutno poziciji ekipa nalazi na tabeli. Vječiti derbi podrazumijeva da nema favorita, sve je u igri i sve je otvoreno. Mi ćemo se potruditi da odigramo na nivou svog kvaliteta i da dobrom igrom dođemo do dobrog rezultata i obradujemo naše navijače – kazao je srbijanski trener.

O ekipi Željezničara Ješić je kazao da ima dosta informacija i dopunskih analiza.

– Za ovu i svaku sljedeću utakmicu sigurno je da je svaka informacija dobrodošla. Analiziramo svakog protivnika, ali mi u stručnom štabu ne želimo da time opterećujemo igrače. Jednostavo želim da naši igrači u svakoj utakmici pruže maksimum. Potrudićemo se da u svakoj utakmici nametnemo svoj stil igre i pokušamo da se protivnik na terenu prilagođava našoj igri – kazao je Ješić.

Trener Sarajeva je najavio promjene u sastavu za nedjeljni derbi. Od nekoliko povrijeđenih igrača sigurno je da Barić nije u kombinaciji, a u ekipu se nakon suspenzije vraća Rustemović.

Napadač Leon Benko, koji je bio striijelac dva gola u zadnja dva susreta, kazao je da je derbi poseban za navijače i igrače.

– Očekujem da će biti napeto od prve minute. Mi smo koncentrirani na svoju igru i svoj tabor. Treba da ispunimo sve ono što trener očekuje od nas i bit će sve u redu – kazao je Benko.

U dosadašnjih 105 derbja ekipa Sarajeva zabilježila je 31 pobjedu, jednu više od Željezničara, uz 44 neriješena rezultata rezultata i gol razliku 124:119 u korist “Bordo” tima.

Nogometaši Sarajeva nakon 10. kola na tabeli se trenutno nalaze na drugoj poziciji s 19 bodova, dok je Željezničar osmi s pet bodova manje.

Derbi Željezničar – Sarajevo igrat će se 4. oktobra na Grbavici u 15.30 sati, a sudit će ga Ognjen Valjić iz Banje Luke.