Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Varešanović: Sloboda je hit, očekuje nas težak meč

varesanovic

Fudbaleri Olimpica u subotu gostuju tuzlanskoj Slobodi, u jednom od najzanimljivih susreta 11. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Pred Olimpicom je težak posao s obzirom na to da je Sloboda jedna od najboljih ekipa u ovoj sezoni. Tuzlaci su na diobi drugog mjesta na tabeli s pet pobjeda, četiri remija i porazom, dok je Olimpic pobijedio i izgubio po tri puta, a četiri puta remizirao i trenutno je deveta ekipa takmičenja.

Trener Olimpica Mirza Varešanović očekuje težak meč, ali vjeruje da njegov tim može odigrati dobro s obzirom na to da je Olimpic najveći broj bodova osvojio u gostima.

– Sloboda je ove godine hit prvenstva, odlično igra i kući i na strani, tako da nas sigurno očekuje težak meč. Ipak, mi igramo puno bolje u gostima, od 13 bodova deset smo osvojili na strani, tako da vjerujem da moja ekipa može odigrati dobro i ostvariti dobar rezultat – izjavio je Varešanović za Fenu.

Dodao je da atmosfera u timu nije loša, ali nije ni na najvišem nivou jer je tim želio do sada osvojiti mnogo više bodova, a igračima je teško pao i domaći remi protiv Mladosti u prošlom kolu.

– U tom meču smo imali barem pet stopostotnih prilika, igrali smo dobro, ali nismo uspjeli pobijediti. Opustili smo ekipu nakon tog meča, podigli atmosferu koliko je moguće i sada se nadamo da ćemo imati više sreće protiv Slobode – zaključio je Varešanović.

Olimpic u sutrašnjem meču, koji počinje u 15.30 sati na stadionu ”Tušanj” u Tuzli, neće moći računati na kapitena Muharemovića koji je suspendovan zbog žutih kartona, Gligorov je povrijeđen, dok je ostatak ekipe spreman za utakmicu.