Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Johan Cruyff: Vodim 2:0 protiv raka

Johan Cruyff

Legendarni holandski fudbaler i trener Johan Cruyff je preko svoje kompanije poručio da njegova borba sa rakom pluća ide u željenom pravcu i da je optimista.

Cruyffu je prije četiri mjeseca dijagnosticiran rak pluća, ali ovaj 68-godišnji Holanđanin nije klonuo duhom. Naprotiv, odmah po dobijanju loših vijesti kazao je da će se boriti i pobijediti rak, kao što je pobjeđivao u mnogim fudbalskim utakmicama.

“Nakon nekoliko medicinskih tretmana mogu reći da su rezutlati veoma pozitivni, zahvaljujući odličnom radu doktora, podršci ljudi i mom pozitivnom mentalitetu. Imam osjećaj da vodim sa 2:0 nakon prvog dijela utakmice, koja još nije gotova. Siguran sam da ću na kraju slaviti”, rekao je Cruyff.

Čovjek koji je kao trener uspio odvesti Barcelonu do prvog naslova šampiona Evrope 1992. godine ima ogromnu podršku ne samo u Španiji, nego i u svojoj domovini. U Holandiji na svakoj prvenstvenoj utakmici u 14. minuti navijači aplaudiraju kako bi podržali Cruyffa i dali mu snagu da nastavi borbu sa opakim oboljenjem. Cruyff je tokom svoje bogate igračke karijere nosio dres sa brojem 14, a “broj 14” mu je i jedan od nadimaka.