Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

serija a

Još ćemo malo sačekati na Džekin jubilarac, Roma ipak zaustavila Inter

Dijamant je do sada postigao 299 golova igrajući za Željezničar, Usti, Teplice, Volfsburg, Mančester siti i Romu – Sve oči su uprte u večerašnji duel u Torinu

Roma i Inter podijelili su bodove u sjajnom derbiju 17. kola Serije A, odigranom danas na Olimpicu.

Vučica je povela iz prvog ozbiljnijeg napada, Lorenzo Pellegrini je preciznim prizemnim udarcem matirao Samira Handanovića za vodstvo domaćih nogometaša.

Rezultatom 1:0 završeno je prvo poluvrijeme, a nakon odmora gosti su odlučnije krenuli po izjednačenje. To im se isplatilo u 56. minuti, kada Škriniar nakon kornera glavom pogađa za izjednačenje.

Sedam minuta kasnije Inter dolazi i do preokreta. Fantastičnim udarcem iskosa ljevicom Achraf Hakimi pogađa za 1:2. Oba gola Intera namjestio je hrvatski internacionalac Mrcelo Brozović.

Činilo se da će meč biti završen trijumfom milanskog tima, ali četiri minute prije kraja Mancini se najbolje snalazi u gužvi i glavom šalje loptu u mrežu gostiju za konačnih 2:2.

Edin Džeko je igrao od početka za Rimljane, izašao je minut do završetka, kada ga je zamijenio Borja Mayoral. Džeko je danas bio u prilici zabiti 300. gol u klupskoj karijeri, no na taj će jubuilej još malo pričekati.

Dijamant je do sada postigao 299 golova igrajući za Željezničar, Usti, Teplice, Volfsburg, Mančester siti i Romu. Kapiten kluba iz Rima i naše reprezentacije je sa 114 golova treći strijelac u istoriji Rome. Ove sezone je pogađao sedam puta u Seriji A.

Danas je na programu još pet utakmica 17. kola, a svakako sve oči su uprte u dvoboj Juventusa i Sassuola, koji je na programu večeras od 20,45 sati. Stara dama za liderom Milanom kasni 10 bodovo, no ima i dvije utakmice manje.

Ronaldo i društvo favoriti su protiv Sassuola. MOZZART je na pobjedu Juventusa ponudio kvotu 1,45. Mnogi i dalje smatraju da je gigant iz Torina i dalje glavni konkurent za titulu, uprkos činjenici da to na tabeli baš i ne izgleda tako.

Ukoliko ste ljubitelj sportskog klađenja, kompletnu ponudu MOZZART-a za duel Juve – Sassuolo možete pogledati OVDJE!

Standings provided by SofaScore LiveScore