Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potvrdio klub

Jose Mourinho preuzima Romu!

jose mourinho

Roma je ranije objavila da trener Paulo Fonseca napušta klub

Fudbalski klub Roma službeno je objavio da će Jose Mourinho od naredne sezone biti novi glavni trener i da je potpisao trogodišnji ugovor, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon što su danas iz rimskog kluba objavili da aktuelni trener Portugalac Paulo Fonseca odlazi na kraju sezone, uslijedila je potvrda da će ga naslijediti njegov zemljak Mourinho.

“Klub sa zadovoljstvom objavljuje da je postignut dogovor s Joseom Mourinhom da postane naš novi glavni trener uoči sezone 2021/22“, objavili su iz Rome.

Potpredsjednik kluba Ryan Friedkin rekao je da su u Romi oduševljeni što su u mogućnosti objaviti dolazak bivšeg trenera Intera, Chelseaja, Manchester Uniteda…

“Oduševljeni smo i radujemo se što smo Mourinha dočekali u porodici AS Roma. Veliki šampion koji je osvajao trofeje na svim nivoima, Mourinho će pružiti stabilno vodstvo i iskustvo našem ambicioznom projektu. Imenovanje Mourihna ogroman je korak u izgradnji dugoročne i dosljedne pobjedničke kulture u cijelom klubu“, kazao je Friedkin

Mourinho je prošlog mjeseca dobio otkaz u Tottenhamu, a sada je odlučio prihvatiti ponudu člana italijanske Serije A.

“Nakon sastanaka sa vlasnicima, odmah sam shvatio u kojoj su mjeri velike njihove ambicije za Romu. Nevjerovatna strast navijača Rome uvjerila me da se prihvatim posla i jedva čekam početak sljedeće sezone“, istakao je 58-godišnji Mourinho.

Portugalski trener je tokom karijere vodio Benficu, Unao de Leiriju, Porto, u dva navrata Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United i Tottenham. Osvajao je nacionalna prvenstva Portugala, Engleske, Italije i Španije, a sa Portom i Interom je stigao do naslova šampiona Evrope.