Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jose Mourinho u januaru želi dovesti Jamesa Rodrigueza

james rodriguez

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho u narednom periodu planira dovesti nekoliko novih fudbalera kako bi pojačao ekipu koja u prvom dijelu tekuće sezone nije naročito briljirala, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako pišu britanski mediji, portugalski stručnjak u januaru želi dovesti mladu zvijezdu Real Madrida Jamesa Rodrigueza (25).

Mourinho je, navodno, ranije izjavio kako je Rodriguez veoma kvalitetan i kreativan fudbaler koji može pružiti mnogo u veznom redu.

Britanski mediji navode da bi dolazak Rodrigueza na Old Traford mogao pomoći Jorge Mendes, poznati agent koji zastupa kolumbijskog reprezentativca, ali i Mourinha.

Uprava Manchestera je navodno spremna ponuditi 40 miliona eura za mladog fudbalera, što je duplo manje nego što je Real Madrid platio Monacu prije dvije godine.

Rodriguez je u dresu Reala u 60 nastupa postigao 21 pogodak. Prije Reala je igrao još za Envigado, Banfield, Porto i Monaco. U dresu reprezentacije Kolumbije je u 52 nastupa postigao 17 golova.

Za Rodrigueza su zainteresovani još i Chelsea, Arsenal i PSG.

Nakon 11. odigranih kola, Manchester United je na 6. poziciji s 18 bodova, dok je Arsenal na četvrtom mjestu s 24 boda. Prvi na tabeli je Liverpool s 26 bodova, a prate ga Chelsea s 25 i Manchester s 24 osvojena boda.