Fudbal

Juniorska Liga prvaka: Željo poražen od Salzburga

30/09/2015

Juniori Fudbalskog kluba Željezničar poraženi su od Red Bull Salzburga s 4:0 u prvom kolu omladinske Lige prvaka.

Od prve minute utakmice domaći nogometaši su krenuli ofanzivno prema golu bh. tima, a nakon deset minuta su već izveli tri kornera.

FKZ - Juniori porazeni od Salzburga - FOTO DH (1)

Foto: FKZeljeznicar.ba

Već u 19. minutu odbrana Željezničara loše reagira, a Dimitri Oberlin pogađa za vodstvo domaćina od 1:0.

U 23. minuti Mujagić s 25 metara šutira, a golman Zynel hvata loptu. Minutu poslije Hodl šutira s ivice kaznenog prostora preko gola. Igrala se 27. minuta kada su domaći povisili na 2:0. Korner je izveo Grabovac, a Daniel Raischl najbolje skočio i zatresao našu mrežu.

Ajkunić je u 33. minuti ubacio sa strane, ali Mujagić nije uspio zahvatiti loptu. U narednom napadu domaći prijete, ali Oberlin je zakasnio na ubačaj Hodla. U 40. minuti agilni Oberlin šutira sa 20 metara, a Ćutahija dobro brani.

U 62. minuti Željezničar je imao odličnu priliku. Osmanković je proigrao Hiroša koji nije uspio savladati golmana domaćih u situaciji jedan na jedan.

Red Bull dolazi do četvrtog gola u 75. minutu drugim pogotkom Hodla.

FKZ - Juniori porazeni od Salzburga - FOTO DH (6) FKZ - Juniori porazeni od Salzburga - FOTO DH (5) FKZ - Juniori porazeni od Salzburga - FOTO DH (4) FKZ - Juniori porazeni od Salzburga - FOTO DH (3) FKZ - Juniori porazeni od Salzburga - FOTO DH (2)

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.