serie a

Juventus slavio, Pjanić se ponovo povrijedio

pjanic (1)

On je nakon jednog centaršuta izbacio loptu iz svog kaznenog prostora, a kasnije je, pri pokušaju da blokira jedan udarac igrača Brescie, rastegao nogu i tom prilikom doživio povredu prepone

Navijače Juventusa u današnjoj utakmici Serije A protiv Brescie rastužila je povreda bh. fudbalera Miralema Pjanića, ali ih je nešto kasnije obradovao povratak na teren kapitena Giorgija Chiellinija nakon šestomjesečne pauze zbog povrede križnih ligamenata koljena, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pjanić je duel protiv Brescie, koji je Juventus dobio rezultatom 2:0, počeo na klupi. Ušao je u igru u 65. minuti zamijenivši Aarona Ramseyja, ali je svega šest minuta kasnije morao napustiti teren zbog povrede prepona.

Raspoloženje navijača na stadionu u Torinu popravio je ulazak Chiellinija u 77. minuti, koji je uz ovacije s tribina zamijenio Leonarda Bonuchija.

Očekuje se da će Pjanić proći detaljne medicinske preglede kako bi se procijenila težina povreda, ali, kako navode italijanski mediji, veznjak bi mogao propustiti povratak u Lyon, gdje će Juventus 26. februara protiv Olympiquea igrati prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona.

Povreda Pjanića zabrinula je i Dušana Bajevića, selektora fudbalske reprezentacije BiH, jer je utakmica polufinala baraža za plasman na EURO 2020 protiv Sjeverne Irske, 26. marta u Zenici.