prelaz krstac

Crnogorska policija sa granice vratila 300 osoba iz Gacka

gacko – zabrana ulaska u cg 1

Na granici ih je sačekao kordon specijalne policije i da su im rekli da su im zbog pojačanih mjera bezbjednosti, izrekli zabranu ulaska u zemlju

Granična policija Crne Gore vratila je danas sa granice sa Bosnom i Hercegovinom oko 300 osoba koje su iz Gacka krenuli na litiju u Nikšiću, nezvanično saznaje RTCG.

Nakon što su stigli na Granični prelaz Krstac, pripadnici policije su im saopštili da organizovanim grupama nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru iz bezbjednosnih razloga, nakon čega su se oni mirno razišli.

“Mi smo pošli u manastir Svetog Save na Goliji, koji se nalazi svega 100 metara od graničnog prelaza, a namjera nije bila da se ide dalje”, kaže sveštenik iz Gacka Velimir Kovač.

On kaže “da je vjernike na granici sačekao kordon specijalne policije i da su im rekli da su im zbog pojačanih mjera bezbjednosti, izrekli zabranu ulaska u zemlju”.

Kako je navedeno, organiziranim grupama nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru iz sigurnosnih razloga i takva odluka važit će za sve organizirane grupe koje pokušaju da uđu na teritorij Crne Gore.