BiH

stanje na putevima

Pojačan promet vozila na izlazu iz BiH

16/02/2020

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05.00 do 21.00 sat saobraća se dvosmjerno.

Od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (Potoci), Jajce-Crna Rijeka, Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena trenutnom stanju na putevima. Vozači se podsjećaju da na put ne kreću bez zimske opreme, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.