Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kadeti Partizana, Olimpije, Budućnosti, Cibalije i Slovačkog na turniru u Sarajevu

g_drive_turnir_11

Pod sloganom “Igraj fudbal, živi život” u organizaciji udruženja “Profesional” šestu godinu zaredom bit će održan “G-Drive – Međunarodni fudbalski turnir za igrače do 17 godina”. Utakmice će se ove godine igrati na stadionu “Otoka” u Sarajevu, od 15. do 18. juna. Ovo jedinstveno takmičenje u regionu za igrače do 17 godina, okupit će oko 160 fudbalera iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Češke.

Na takmičenju će učestvovati mladi igrači iz fudbalskih klubova Olimpic, Sarajevo, Željezničar, Partizan, Olimpija, Cibalia, Budućnost i Slovačko. Ekipe će biti podijeljene u dvije grupe, a finale će biti odigrano u nedjelju u 13 sati.

Gazprom benzinske stanice u BiH podržat će i ove godine, četvrti put zaredom, ovaj turnir za mlade igrače koji među najkvalitetnijim u BiH.

“Prvu utakmicu igrat će Sarajevo i Slovačko u četvrtak od 11 sati. Nakon meča između Željezničara i Partizana koji je na rasporedu u 13 sati, bit će održana ceremonija otvaranja kojoj će prisustvovati promotori turnira Vlatko Glavaš i Mladen Krstajić, nekadašnje fudbalske vedete. Turnir ne bi mogli organizirati bez kompanije G-Petrol. I velika nam je čast što su već četiri godine sponzori takmičenja” – izjavio je Dejan Radović ispred organizatora turnira.

Direktor GAZPROM benzinskih stanica Srđan Pešević izjavio je da je turnir “Igraj fudbal, živi život” samo jedan od društveno odgovornih projekata kompanije.

“Već četvrtu godinu zaredom podržavamo ovaj fudbalski turnir. Prepoznali smo ga kao priliku za razvoj mladih igrača, talenata iz cijelog regiona. Naša kompanija sa zadovoljstvom podržava projekte čiji je cilj poboljšanje kvaliteta života i promocija istinskih društvenih vrijednosti, među kojima značajno mjesto zauzimaju ovakve međunarodne sportske manifestacije”, rekao je Pešević.

Na konferenciji povodom turnira mnogobrojnim novinarima se obratio i promoter ovogodišnjeg G-DRIVE 6. Međunarodnog fudbalskog turnira U-17 Sarajevo “Igraj fudbal, živi život”, bivši kapiten i trener reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlatko Glavaš.

“Drago mi je što mladi igrači iz BiH imaju priliku odmjeriti snagu s vršnjacima iz renomiranih regionalnih klubova. Ubijeđen sam da će većina njih biti dobri profesionalni fudbaleri, uvjeren sam i budući reprezentativci. Pozvao bih publiku da u što većem broju dođe na Otoku i uživa u predstavama mladih fudbalera i zahvalio se oficijelnom pokrovitelju GAZPROM benzinskim pumpama” – izjavio je Glavaš.

Ispred organizacije su se zahvalili svim prisutnim medijima kao i Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Ministarstvu kulture i sporta KS, Gradu Sarajevo, Općini Novi Grad, manifestaciji “Novogradski Dani” i svima ostalim koji su pomogli održavanje turnira.

GAZPROM

GAZPROM benzinske stanice u BiH čini mreža od 27 moderno opremljenih maloprodajnih objekata koje na teritoriji BiH ekskluzivno prodaju premijum goriva visokog kvaliteta G-Drive.

GAZPROM benzinske stanice, kao premijum brend, posjetiocima pružaju i brojne pogodnosti, od odmora u kafeima uz osvježenja i tople napitke, preko širokog asortimana premijum proizvoda, do korišćenja besplatnog interneta. Više informacija na www.gazprom-petrol.ba.