Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Kakav povratak Veleža na Pecari, kakva golčina Ćosića

New Project (1)

Pred sami kraj prvog dijela desio se najljepši trenutak utakmice, Ćosić je fantastičnim udarcem poslao loptu u mrežu domaćina nakon odlične asistencije Vehabovića

Mostarski Velež osvojio je bod na gostovanju kod Širokog Brijega u susretu 3. kola Premijer lige BiH. Rođeni su se uspjeli vratiti u utakmicu nakon što su gubili 0:2.

Široki Brijeg je poveo već 25. minuti, kada je Alen Jurilj golom krunisao lijepu akciju za vodstvo domaćina.

Velež je potom krenuo po izjednačenje i počeo vršiti pritisak na gol Širokog, ali u jeku napada Rođenih izabranici Tonija Karačića su udvostručili vodstvo, nakon što je Zvonić postigao autogol.

Pred sami kraj prvog dijela desio se najljepši trenutak utakmice, Ćosić je fantastičnim udarcem poslao loptu u mrežu domaćina nakon odlične asistencije Vehabovića.

I u drugom dijelu gledali smo odličan fudbal, a Velež je izjednačio u 67. minuti.

Precizan sa bijele tačke bio je rezervista Fejsal Mulić, nakon što je penal skrivio Cipetić faulom nad Brandaom u šesnaestercu domaćih.

Do kraja susreta bilo je još nekoliko prilika na obje strane, ali ostalo je 2:2. Ovo je Veležu prvi bod na Pecari od 2007. godine. Nešto ranije odigrana je još jedna utakmica 3. kola. Željo je zabilježio i treću pobjedu ove sezone. Plavi su trijumfom nad Borcem i remijem na Pecari ostali jedina ekipa sa maksimalnim učinkom u ligi (pogledajte tabelu ispod video priloga s Grbavice).

>>>>>>>

Na Grbavici repriza iz Bijeljine, Željo devet od devet (VIDEO)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Široki Brijeg – Velež 2:2 (Jurilj 25’, Zvonić 43’ ag – Ćosić 45’, Mulić 67’ pen)

Stadion Pecara. Glavni sudija: Admir Šehović (Sarajevo).

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Cipetić, Obšivač, Ćorić (Jurić), Jurilj, Angelov (Jović), Marić, Stanić, Radeljić, Begić, Pervan (Vukoja).

VELEŽ: Bobić, Zvonić, Bihorac (Čivić), Zeljković, Pršeš, Ćosić, Cvijanović (Ovčina), Brandao, Ferreyra (Mulić), Vehabović, Radovac (Osmić).