Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bravo

Kapiten Athletica nakon sinoćnjeg finala zadivio fudbalski svijet

New Project (5)

Za Real Sociedad ovo je treći naslov pobjednika Kupa, nakon davne 1909. te 1987. godine, kada je taj klub ujedno osvojio i svoj posljednji trofej prije ovoga

Nogometaši Real Sociedada iz San Sebastiana u subotu su se okitili naslovom pobjednika Kupa kralja za sezonu 2019/20. U baskijskom finalu, igranom u Sevilli, Real Sociedad je gotovo godinu dana nakon njegovog originalnog termina svladao Athletic Bilbao sa 1:0 (0:0).

Jedini gol na utakmici postigao je Mikel Oyarzabal iz penala u 63. minuti.

Za Real Sociedad ovo je treći naslov pobjednika Kupa, nakon davne 1909. te 1987. godine, kada je taj klub ujedno osvojio i svoj posljednji trofej prije ovoga.

Athletic je, pak, ostao na 23 osvojena Kupa, no posljednji je put osvojio ovo takmičenje još 1984. godine dok mu je ovo peti uzastopni poraz u finalu, a četvrti u posljednjih 12 godina, 2009., 2012. i 2015. je gubio u završnici od Barcelone.

Zanimljivo, Athletic će za dvije sedmice ponovno igrati u finalu Kupa kralja, ponovno u Sevilli, ovoga puta za sezonu 2020/21., a suparnik u tom finalu bit će mu Barcelona.

Nakon sinoćnjeg finala jedna snimka obišla je fudbalski svijet.

Akter je kapiten Athletica Iker Muniain.

Muniain je sinoć pokazao sportsku i ljudsku veličinu.

Poslije utakmice napravio je nešto zbog čega mu se sav nogometni svijet divi, a to se ne viđa često.

Dok su svi njegovi suigrači bili u svlačionici, on je ostao sam na terenu, gledao u igrače Real Sociedada kako slave i aplaudirao im.