Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

manchesterski derbi

Keanov komentar o igračima Uniteda do suza nasmijao bivšeg Džekinog saigrača

Od ranog jutra u Sarajevu pada snijeg
06.12.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Snijeg pada od jutarnjih sati u Sarajevu. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Utakmicu su u studiju Sky Sportsa komentarisale legende Uniteda i Cityja, Roy Keane i Micah Richards, a legendarni veznjak u jednom je trenutku žestoko kritizirao igrače Uniteda zbog njihovog pristupa nogometu

Nogometaši Manchester Cityja ponovno su se odvojili na šest bodova prednosti uz jednu odigranu utakmicu više od drugog Liverpoola na vrhu ljestvice engleske Premier lige zahvaljujući 4:1 domaćoj pobjedi protiv gradskog rivala Manchester Uniteda u susretu 28. kola.

Utakmicu su u studiju Sky Sportsa komentarisale legende Uniteda i Cityja, Roy Keane i Micah Richards, a legendarni veznjak u jednom je trenutku žestoko kritizirao igrače Uniteda zbog njihovog pristupa nogometu.

Keane je bio bijesan tokom cijele emisije, a u jednom trenutku rekao je da pet ili šest igrača Uniteda više uopće ne bi smjeli biti članovi kluba nakon utakmice.

Također, poručio je da su nogometaši Uniteda prestali igrati nogomet u drugom poluvremenu i da su odustali od utakmice pa poentirao:

“Više brinu o tome kakva im je frizura, kako izgledaju i imaju li lijepe kopačke nego o terenu. Samo neka igraju nogomet…”

U tom trenutku Richards, koji je u Cityja igrao zajedno sa Edinom Džekom, se počeo urnebesno smijati, što je vrlo brzo postalo hit na internetu.