Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kostić: Ekipa je spremna za prvenstvo

Milos Kostic

Fudbalski klub Željezničar u novu sezoni ulazi s velikim ambicijama sa željom da osvoji trofej. Nakon više od mjesec dana priprema i ekipa je spremna za prvenstvo, rekao je trener Fudbalskog kluba Željezničar Miloš Kostić prilikom predstavljanja ekipe Željezničara uoči početka nove sezone.

Kostić je istakao da su igrači radili na visokom nivou tokom priprema u Kupresu i u Sloveniji te da spremni dočekuju početak prvenstva u kojem će od ove sezone nastupati 12 klubova.

– Ekipa je spremna za sljedeće prvenstvo, sigurno neće biti lako jer svi imaju svoje ciljeve. No, vjerujem da igrači posjeduju kvalitet da dođu do cilja i da se borimo za najviše mjesto – kazao je Kostić na pres-konferenciji u Sarajevu.

Pozvao je navijače da i u ovoj sezoni podrže ekipu, jer “znam da nije ista Grbavica s njima i bez njih”.

Kapiten Aleksandar Kosorić naglasio je da svi s nesrtpljenjem očekuju početak prvenstva.

– Imamo jasnu sliku šta se od nas traži. Novi igrači su se dobro uklopili i sigurno će nam pomoći u ostvarenju cilja. Već u prvom kolu nam slijedi najveći derbi protiv Sarajeva i bit će nam potrebna podrška navijača. To će nam ujedno biti i veliki test i nadam se da ćemo na najbolji način otvoriti prvenstvo – izjavio je Kosorić.

Željezničar u novu sezonu ulazi s velikim brojem novih igrača i s velikim očekivanjima da nakon nekoliko sezona dođe do jednog trofeja i izbori nastup u jednom od evropskih takmičenja.