Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kukasti križ na Poljudu nisu nacrtali navijači nego policajac?!

poljud svastika istraga

Policija je preusmjerila istragu o poljudskoj svastici na svoje redove, no još uvijek raspolaže samo indicijama o krivcu, javljaju večeras hrvatski mediji. Prvobitno su se skoncentrisali na navijače, pa se govorilo da su autori sramotne provokacije “pripadnici mlađega krila Torcide”, da bi se pojavila informacija da je za crtanje kukastog križa osumnjičen jedan splitski policajac. Spominje se i potraga za imenom agronoma koji mu je pomogao u izboru hemikalije za travu.

[pull_quote_right]Ispitano je čak 15 pripadnika MUP-a, za koje se nagađalo da bi mogli znati nešto više o diverziji na travnjaku[/pull_quote_right]

No, iz splitske policije su poručili da “u ovoj fazi istrage nije osumnjičen niti se dovodi u vezu s krivičnim djelom niti jedan sadašnji, kao niti jedan bivši radnik policije”, a slična tvrdnja stiže i iz Uprave policije, piše zagrebački 24sata.

Najveći problem ove istrage je što nema nedvosmislenih dokaza – kamere nisu snimale teren i akcija nije zabilježena na snimkama.

Ispitano je čak 15 pripadnika MUP-a, za koje se nagađalo da bi mogli znati nešto više o diverziji na travnjaku. Nagađanja su išla i u smjeru da su predmet istrage i sve osobe angažirane na osiguranju poljudskog stadiona, dakle zaštitari i redari.

https://www.youtube.com/watch?v=hnL9P3GGgLM

Jutarnji list piše da je kukasti križ na poljudskom travnjaku osvanuo je najmanje dva dana uoči utakmice Hrvatska-Italija.

Pokazuju to snimke RTL Televizije, čiji je reporter Antonio Vuksanović 48 sati prije početka susreta izvještavao o pripremama za utakmicu sa samog Poljuda.