Kup BiH: Iz Čelika najavljuju ofanzivnu igru protiv Slobode

beganovic

Nogometaši Čelika u okviru Kupa BiH dočekuju momčad tuzlanske Slobode s nadom da će uspjeti plasirati se u naredni krug natjecanja.

Sjajna i efikasna igra nogometaša Čelika, ali i činjenica da Tuzlaci u proteklih 11 utakmica nisu doživjeli poraz, ukazuje da bi gledaoci na stadionu Bilino polje sutra, 21.oktobra, mogli vidjeti kvalitetan nogomet.

“Tuzlaci su trenutno lideri u prvenstva, imaju kvalitetnu ekipu, što pokazuje i mjesto na tabeli, ali treba znati da smo ih mi već ove sezone jedini porazili. Mi smo u svakoj utakmici favoriti na domaćem terenu i tako će biti i u narednoj utakmici. Dati ćemo svoj maksimum i pokušati agresivnom igrom doći do povoljnog rezultata. Ipak, treba znati da se igraju dvije utakmice i šanse za prolaz su 50-50, pa ćemo na kraju vidjeti ko će biti uspješniji”, istakao je trener Elvedin Beganović.

Protiv ekipe Slobode ‘crveno- crni’ će igrati u najjačem sastavu, iako sljedeće kolo gostuje Željezničaru na Grbavici, jer su im ambicije usmjerene na kup nadmetanje.