Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za SP 2018: Srbija na pragu Mundijala, Italija razbijena na Bernabeu

isco

Nastavljene su kvalifikacije evropske zone za SP u Rusiji. Derbi ove runde igrao se u Španiji, gdje je Furija nokautirala Italiju s 3:0. Ubjedljivom pobjedom u kojoj su strijelci bili Isco (14, 40.) i Morata (77.)

Španci su napravili odlučujući korak ka direktnom plasmanu u Rusiju iz grupe G.

Tri kola prije kraja imaju tri boda prednosti u odnosu na Italiju koja je druga (16), ali i bolji međusobni skor (3:0, 1:1) što znači i da u slučaju jednog kiksa do kraja Španija ne bi izgubila lidersku poziciju.

https://www.youtube.com/watch?v=K2Qq969wtSc

Albanija je pobjedom nad Lihtenštajnom (2:0) zadržala treću poziciju (12), dok su Izraelci porazom kod kuće protiv Makedonaca (0:1) praktično okončali svoje šanse za eventualni plasman u baraž.

Odličan posao napravila je Srbija ubjedljivom pobjedom nad Moldavijom (3:0) i tri kola prije kraja drži lidersku poziciju u grup D. Pogađali su Gaćinović, Kolarov i Mitrović. Za tri dana Srbija gostuje u Dablinu kod Irske.

https://www.youtube.com/watch?v=FIWNjdCn7eo

Druga je R. Irska (13) koja je danas kiksala protiv Gruzije (1:1) u Tbilisiju.

Vels se pobjedom nad Austrijom (1:0) primakao drugoj poziciji, sa izglednim šansama da se domogne baraža. Strijelac za tri važna boda bio je Woodburn u 77. minutu meča.

U grupi I Ukrajinci su izbili na čelo zahvaljujući pobjedi nad Turcima (2:0), dok je meč Hrvatske i Kosova prekinut zbog velikog nevremena pri rezultatu 0:0. Veliki kiks napravila je selekcija Islanda koja je porazom od Finaca (0:1) pala na treću poziciju. Hrvati za tri dana igraju protiv Turske, dok Ukrajinci gostuju na Islandu.

 

 

Kvalifikacije se nastavljaju sutra kada će na teren i BiH, ovaj put u gostima protiv Gibraltara. U našoj grupi Belgija će u goste Grcima, dok će Estonija dočekati Kipar.