Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

supruga potvrdila

Legendarni Bombarder u teškom stanju: “Klizi u zagrobni život…”

muller (1)

Jedan od najboljih strijelaca koje je nogomet ikad imao još uvijek drži brojne rekorde, uključujući onaj od 40 golova u jednoj sezoni Bundeslige, Njemačkoj je donio naslov svjetskih prvaka, a Bayern evropski naslov

Legendarni njemački golgeter Gerd Mueller pati od demencije i njegovo stanje je vrlo ozbiljno, tvrdi njegova supruga Uschi.

“Gotovo je 24 sata u krevetu, ima samo rijetke trenutke budnosti i polako klizi u zagrobni život dok spava”, kazala je Muellerova supruga u dirljivom svjedočenju koje je objavio dnevni list Bild.
Gerd Mueller je zadnjih pet godina ​​u specijaliziranoj ustanovi pored Muenchena u kojoj sada živi i u kojoj će u utorak proslaviti 75. rođendan.

Jedan od najboljih strijelaca koje je nogomet ikad imao još uvijek drži brojne rekorde, uključujući onaj od 40 golova u jednoj sezoni Bundeslige, Njemačkoj je donio naslov svjetskih prvaka, a Bayern evropski naslov.

“Zahvaljujući njegovim golovima Bayern Munchen dostigao je međunarodni nivo na kojem još uvijek igra. U mojim očima on je najvažniji igrač u istoriji Bayerna iz Münchena. Siguran sam da će ljudi i dalje pričati o Gerdu Mülleru za 100 godina”, rekao je njegov bivši suigrač i prijatelj Franz Beckenbauer.

Legendarni “Bombarder” je bio najbolji nogometaš Evrope 1970. godine, zabio je 365 golova iz 427 bundesligaških utakmica, a 62 gola iz 68 utakmica za tadašnju Zapadnu Njemačku.