Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liberland želi članstvo u FIFA-i

fifa liberland

Samoproklamovana državica na granici Srbije i Hrvatske, Liberlend pokušava da sastavi nacionalnu reprezentaciju i uđe kao posmatrač u FIFA do 2018. godine.

Prvu prijateljsku utakmicu odigrala bi naredne godine s Monakom.

Samozvani predsednik i osnivač Liberlenda, Čeh Vit Jedlička, predstavio je trenera fudbalske reprezentacije Pavela Kosika u petak u Pragu, u isto vrijeme kada je predstavljao novu vladu svoje državice, javljaju češki mediji.

Selektor još nepostojeće fudbalske reprezentacije, Kosik, kazao je da ima izbor između oko 30 fudbalera od koji su neki bili u juniorskoj reprezentaciji i izrazio uvjerenje da može da spremi kvalitetan tim.

“Za niz navijača to će biti mogućnost da se identifikuju s nacionalnim bojama Liberlenda i sa njegovim idejama”, kazao je medijima selektor Kosik.

Liberlendska fudbalska asocijacija nastojaće, kako je kazao, da do 2018. godine uđe u svetsku asocijaciju FIFA.

Jedlička iz češke marginalne stranke bliske bivšem predsedniku Vaclavu Klausu svoju najmanju nezavisnu državu na Balkanu, veličine sedam kvadratnih kilometara, navodno na ničijoj zemlji, koju neće ni Srbija ni Hrvatska, a u stvari na spornoj teritoriji, proglasio je proljetos.