Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga Evrope: Manchester United bez Rooneya, Carricka i Jonesa

ROONEY

Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda potvrdio je da će njegov tim u četvrtak uvečer u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope protiv Saint-Etiennea biti oslabljen. Naime, zbog zdravstvenih problema za ekipu neće konkurisati Wayne Rooney, Michael Carrick i Phil Jones, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema Mourinhovim riječima Rooney i Carrick zbog “manjih problema sa mišićem“, nisu bili u stanju trenirati u srijedu, pa će ih zbog toga odmoriti od napora u evropskom takmičenju. Jones je zbog povrede stopala izvan stroja još od prvenstvene utakmice sa Hullom i njegov oporavak će potrajati još neko vrijeme, naglasio je portugalski trener.

No, pred sutrašnji duel sa Saint Etiennom, ipak, ima jedna dobra vijest za Mourinha, a to je da se argentinski defanzivac Marcos Rojo potpuno oporavio i da se vraća u konkurenciju za prvih 11.

Inače, duel Manchester Uniteda i Saint Etiennea, osim zbog borbe za plasman u osminu finala Lige Evrope, biće zanimljiv i zato što će u njemu snage odmjeriti dva brata Pogba, mlađi Paul u dresu “crvenih đavola“ i stariji Florentin koji nastupa za desetorostrukog francuskog šampiona.

“To je dobro, lijepa sudbina. Samo mislim da će mama Pogba biti u nevolji. Nemoguće je za damu da izabere jednu stranu. Paul me upoznao s tim da mama priželjkuje remi“, prokomentarisao je Mourinho duel dva brata.

Utakmica Manchester United – Saint Etienne igra se u četvrtak na Old Traffordu sa početkom u 21.05 sati. Revanš je na programu 22. februara u Francuskoj.