Liga nacija: Francuzi savladali Nijemce, remi Slovenije i Kipra

20181016_2_32904267_38157542_Web

Danas je u okviru Lige nacija odigrano ukupno devet mečeva, javlja Anadolu Agency (AA).

Najinterasantniji susret igrao se u Grupi 1 Lige A gdje su aktuelni svjetski prvaci Francuzi u Parizu savladali bivše prvake Nijemce rezultatom 2:1.

U ovoj grupi Francuska je nakon tri meča prva sa 7 bodova, Holandija je druga sa 3 boda iz dva odigrana meča, dok je Njemačka na posljednjem mjestu sa 1 bodom iz tri utakmice.

Zanimljiv susret je odigran u Harkovu gdje je reprezentacija Ukrajine u Grupi 1 Lige B savladala selekciju Češke sa 1:0.

Poslije 3. kola, Ukrajina je prva u ovoj grupi sa 9 bodova, a slijede Češka sa 3 i Slovačka bez bodova.

U Grupi 4 Lige B, reprezentacija Irske je kao domaćin u Dublinu poražena od Velsa rezultatom 0:1. Poslije ovog meča lider grupe je Vels sa 6 bodova, Danska je druga sa 4, dok Irska ima jedan bod.

Norveška je u Grupi 3 Lige C slavila protiv Bugarske s minimalnih 1:0, dok je u istoj grupi Slovenija u Ljubljani remizirala 1:1 protiv Kipra. Nakon ovih duela, Norveška je prva sa 9 bodova, koliko ima i Bugarska, Kipar je treći sa 4, dok je Slovenija na posljednjem mjestu sa samo jednim osvojenim bodom.

U okviru Grupe 1 Lige D, reprezentacija Latvije je u Rigi poražena od Gruzije rezultatom 0:3. U istoj grupi, Kazahstan je savladao Andoru sa ubjedljivih 4:0. Lider grupe je Gruzija sa maksimalnih 12 bodova, a prate je Kazahstan sa 5, Latvija 2, koliko ima i posljednja Andora.

Nogometaši Gibraltara su u Grupi 4 Lige D pobijedili Lihtenštajn rezultatom 2:1, dok je u istoj grupi Armenija deklasirala Makedoniju sa 4:0. Poslije ovih mečeva, prvo mjesto u grupi zauzima Makedonija sa 9 bodova, druga je Armenija sa 6, koliko ima i Gibraltar, dok je Lihtenštajn na posljednjem mjestu sa 3 osvojena boda.