Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka: Arsenal u nemogućoj situaciji, Bayern se pribojava Juventusa

gettyimages-511884112

U srijedu su na programu poslednji dueli osmine finala Lige prvaka, u kojima kao gosti Arsenal i Juventus traže pobjede protiv favorita Barcelone i Bayerna.

Barcelona je, čini se, sav posao završila u Londonu jer je slavila sa 2:0, pa će Arsenalu biti potrebna senzacija na Nou Campu kako bi izbjegao još jednu eliminaciju od Katalonaca.

“Pobjeda od 2:0 je dobar rezultat, ali to ne mijenja naš pristup. I dalje je meč otvoren, oni su opasan protivnik i moraćemo da igramo. Nekada meč izgleda savršeno zbog rezultata, ali uvijek ima mejsta za napredak“, kaže trener Barce Luis Enrique.

Barca 37 u nizu utakmica ne zna za poraz, što je rekord u Španiji, dok Arsenal putuje u Barcelonu poslije neoečkivan eliminacije od Watforda u četvrtfinalu FA kupa.

“Moramo da napadamo i to nam odgovara, ali ključno će biti da budemo čvrsti u odbrani, pogotovo protiv čarobnjaka iz Barcelone“, kaže menadžer Arsenala Arsene Wenger.

https://www.youtube.com/watch?v=n3wxnbLuDJU

U drugom meču, petostruki evropski šampion Bayern neće morati od starta da juri gol, pošto je u Torinu bilo 2:2. Sretniji tim rezultatom može da bude Juventus jer je u finišu stigao dva gola minusa, koja mu daju kakvu-takvu nadu u revanšu.

“Moramo da odigramo savršeno jer će u suprotnom biti veoma teško. Znamo da Bayern obično kontroliše utakmicu, 60 ili 70% vremena. Šteta je što imamo problema sa povredama, ali ne želimo ništa da rizikujemo“, rekao je trener Allegri, koji neće moći da račina na Mandžukića, Dybalu i Marchisija.

“Moguće je da nas potcijene, ali ne vjerujem. Moramo da budemo pažljivi i da pokušamo da budemo bolji tim“, dodao je Allegri.

Bayern je slavio u posljednja tri meča u Minhenu protiv italijanskih timova, ali ne bi smio da potcijeni aktuelnog vicešampiona Evrope.

https://www.youtube.com/watch?v=QYeThHXVwWI

“Juventus nije primio gol u poslednjih 10 utakmica u svom prvenstvu, tako da očekujem komplikovan i težak meč. Igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi”, poručio je trener Bavaraca Pep Guardiola.

Dobra vijest za Guardiolu jeste povratak poslije povreda Arjena Robbena, Francka Riberyja i Marija Gotzea, pa će u ionako snažnoj navali imati više opcija.

“U ovom trenutku ne znam da li će Robben moći da igra. Nismo bili u prilici da odradimo cijeli trening, padao je jak snijeg tako da je na kraju postalo čak i opasno”, rekao je Guardiola.

Obje utakmice igraju se u standardnom terminu od 20.45 sati.