Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liverpool bez Coutinha i protiv Crystal Palacea

Coutinho

Brazilski fudbaler Philippe Coutinho propustiće i narednu utakmicu Liverpoola, u subotu protiv Crytsal Palacea, zbog problema sa leđima. Ova informacija koja je stigla sa Anfielda samo je povećala špekulacije o tome kako Brazilac želi da napusti Liverpool i karijeru nastavi u Barceloni, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pep Segura, generalni direktor Barcelone, sinoć je za španske medije izjavio da je Coutinhov dolazak “blizu“ realizacije. Prethodno, engleski mediji su javili da je vezni fudbaler podnio zahtjev za raskid ugovora sa Liverpoolom.

“Ovo je vrlo teška situacija, ali nemam ništa novo da kažem. Nije uvijek lako reći potpunu istinu“, kratko je Coutinhov trenutni status prokomentarisao Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola.

Coutinho je već, zbog navodnih problema sa leđima, propustio utakmicu na otvaranju Premier lige protiv Watforda, a zatim i ogled sa Hoffenheimom u play-offu za Ligu šampiona.

Brazilac je nedavno potpisao novi petogodišnji ugovor sa Liverpoolom u kojem nema oslobađajuće klauzule. Na Anfield je stigao iz Intera 2013. godine za 9,4 miliona eura. U dresu “redsa“ je odigrao 182 zvanične utakmice i postigao 42 gola. Coutinho je za reprezentaciju Brazila nastupio je 28 puta uz sedam pogodaka.