Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jens Kleinefeld

Ljekar koji je oživljavao Eriksena otkrio šta je igrač prvo izgovorio kada je došao k svijesti

eriksen nosila (1)

U trenucima dok je danski kapetan Simon Kjaer okupio suigrače i tako spriječio nepotrebne, senzacionalističke fotografije, u srcu kruga je Kleinefeld oživljavao nesretnog nogometaša i uspio

Kada se Christian Eriksen srušio na terenu, zanijemila je cijela nogometna javnost. Niko, ama baš niko, nije razmišljao da je uopće moguće da se to dogodi jednom vrhunskom sportisti, a nakon toga smo, kako je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin rekao, “shvatili koliko je krhak ljudski život”.

Mnogo je faktora pomoglo da takva ružna scena ne poprimi najcrnji epilog, prvo Kjaerovo čupanje Eriksenovog jezika kako ne bi došlo do gušenja, a onda i pravovremena reakcija medicinske službe na čelu s njemačkim doktorom Jensom Kleinefeldom.

U trenucima dok je danski kapetan Simon Kjaer okupio suigrače i tako spriječio nepotrebne, senzacionalističke fotografije, u srcu kruga je Kleinefeld oživljavao nesretnog nogometaša i uspio.

– Otprilike 30 sekundi kasnije otvorio je oči i mogao sam razgovarati s njim. Bio je to dirljiv trenutak. U takvim hitnim medicinskim intervencijama u svakodnevnom životu šansa za uspjeh je daleko manja – rekao je njemački doktor pa otkrio koje su bile prve riječi nesretnog nogometaša dok je došao k svijesti.

– Je*ote, pa tek mi je 29 godina – rekao je Eriksen Kleinefeldu, kojeg je obuzela sreća jer je “odmah znao da njegovo srce nije oštećeno”.

Danski je reprezentativac i dalje u bolnici u Kopenhagenu iz koje je javio da je sve ipak sretno završilo, te poželio sreću svojim suigračima u nastavku takmičenja. I trebat će im, jer već danas igraju protiv Belgije, a novi poraz značio bi i opraštanje od Eura.