napadač barcelone

Lopovi provalili u kuću Aubameyanga, pretukli ga palicama i opljačkali

auba

El Pais je objavio da su u kuću oko jedan sat iza ponoći ušli kroz vrt te pištoljem prijetili Aubameyangu i supruzi sve dok nisu otvorili sef

Pierre-Emerick Aubameyang pretučen je željeznim šipkama, objavili su španski mediji. Četvorica lopova provalila su u dom napadača Barcelone, u kojem je bila i njegova supruga Alysha Behague.

El Pais je objavio da su u kuću oko jedan sat iza ponoći ušli kroz vrt te pištoljem prijetili Aubameyangu i supruzi sve dok nisu otvorili sef.

Gabonskog nogometaša pretukli su željeznim šipkama, ukrali dijamante te pobjegli u bijelom Audiju A3. Behague je također udarena. Nazvala je policiju, a oboje su navodno u dobrom stanju.

Španskii mediji podsjećaju kako ovo nije prvi slučaj u kojem je nogometaš opljačkan. Ranije se to, među ostalima, dogodilo Gerardu Piqueu, Philippeu Coutinhu i Jordiju Albi, no pljačke se većinom događaju kada nogometaši nisu kod kuće.

Podsjetimo, Aubameyang je kao slobodan igrač u januaru došao u Barcelonu. Nakon dobre polusezone, dolaskom Roberta Lewandowskog pao je u drugi plan. Tokom ljetnog prijelaznog roka povezivalo ga se s Chelseajem.