Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

naslijediće Franka de Boera

Louis van Gaal po treći put sjeda na klupu reprezentacije Holandije

luis van gaal (1)

“Holandski fudbal mi je uvijek bio u srcu, a vođenje reprezentacije je ključna pozicija za pomak našeg fudbala naprijed”, rekao je Van Gaal

Louis van Gaal, iskusni 69-godišnji trener na klupi fudbalske reprezentacije Holandije naslijediće Franka de Boera, koji je podnio ostavku nakon neuspjeha na EURO 2020, javlja Anadolu Agency (AA).

Tako će proslavljeni holandski trener po treći put sjesti na klupu nacionalnog tima, koji je već vodio u dva navrata, od 2000. do 2002. i od 2012.do 2014. godine.

“Holandski fudbal mi je uvijek bio u srcu, a vođenje reprezentacije je ključna pozicija za pomak našeg fudbala naprijed”, rekao je Van Gaal.

Holandiju u septembru očekuju tri utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

“Ostalo je malo vremena do sljedećih kvalifikacionih utakmica pa je stoga fokus odmah 100 posto na igračima i na koji ćemo im način pristupiti“, naglasio je iskusni trener.

Van Gaal je osvojio više od 20 velikih trofeja, među kojima su Liga šampiona s Ajaxom i titule nacionalnog šampiona s Barcelonom, Bayern Minhenom i AZ Alkmaarom. Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine vodio je Holandiju do trećeg mjesta, a potom je preuzeo Manchester United s kojim je uspio osvojiti FA kup. Od 2016. godine kada je napustio Old Trafford nije se bavio trenerskim poslom.