Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vlada distrikta

Za vikend u Brčkom cijepljenje bez najave

Prema riječima predstojnika Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Distrikta Seada Šadića na besplatan info-broj na prijavu za cjepljenje na području Brčkog do sada se prijavilo 13.888 građana

Svi građani Brčko distrikta BiH koji se žele cijepiti bez najave mogu to učiniti za vikend 7. i 8. augusta, u vremenu od 8 do 15 sati u Omladinskom centru u Brčkom i na raspolaganju će biti cjepivo AstraZeneca.

Prema riječima predstojnika Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Distrikta Seada Šadića na besplatan info-broj na prijavu za cjepljenje na području Brčkog do sada se prijavilo 13.888 građana, priopćeno je iz brčanske Vlade.

“Trenutno ukupno imamo na raspolaganju 34.640 cjepiva, a od toga je za dvije doze utrošeno oko 15.000. Za prvu dozu utrošeno je 8.951, dok je broj građana koji su primili i prvu i drugu dozu 5.819. Postotak osoba starijih od 60 godina koji su primili cjepivo iznosi 56 posto. Na području Brčkog do sada je stigla 21.000 Sinopharm cjepiva, 8.190 Pfizer, AstraZenecae 3.450 i Sinovac 2.000”, kazao je Šadić.

Naglasio je kako je na području Distrikta proširen rad punktova za cjepljenje koji rade od 8 do 20 sati i da trenutno nema potrebe za otvaranjem drugih punktova. Također, podsjetio je kako Distrikt ima i svu nužnu opremu za transport i čuvanje cjepiva.

Šadić se zahvalio svim građanima koji su do sada obavili cijepljenje te pozvao i ostale da iskoriste priliku i cijepe se, stoji u priopćenju.