Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Löw: Nemamo šta reći, zaslužili smo ispasti

low

vjetski prvak ispao je sa Svjetskog prvenstva! Njemačka je u posljednjem kolu prve faze izgubila od Južne Koreje 2:0 i završila takmičenje u Rusiji.

Joachim Löw nakon utakmice je na presici ponudio svoje objašnjenje poraza.

“Teško je reći. Strašno smo razočarani. Moramo čestitati suparnicima. Nismo zaslužili ponovo biti prvaci. Nismo ispali jer nismo željeli pobijediti, nego nismo stvorili pravu priliku za vodstvo, cijelo vrijeme smo zaostajali. Zaslužili smo ispasti”, rekao je na početku presice.

Njemačka nikada u historiji nije ispala u grupi SP-a. Je li to sramota za “Elf”, upitao ga je jedan novinar.

“Ovo je historija, siguran sam da će podići puno prašine u Njemačkoj. Ovo je totalni šok za nas. U svlačionici je mrtva tišina i niko ne može objasniti zašto je završilo ovako kako je završilo. Posljednjih godina redovito smo prolazili među top četiri reprezentacije. Ovaj put moramo priznati da nismo pokazali dovoljno i da je ovo naš neuspjeh.”

“Vidjeli smo da je Švedska povela (protiv Meksika u drugoj utakmici) i morali smo ih pritisnuti, ali ekipi je nedostajalo mirnoće u igri i kvaliteta koju obično imamo. Da, zaslužili smo ispasti.”

Njemački selektor na kraju se javno ispričao: “Cijeli njemački nogomet je izgubio, svi smo izgubili. Izgradili smo mnogo i uvijek bili među najbolje četiri ekipe još od 2006. godine. Ovaj put nismo uspjeli. Izvinjavam se.”

“To se događalo i drugim nacijama i ranije, samo trebamo izvući prave zaključke iz toga i napredovati.”