Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Luciano Spalletti spreman vratiti se u Romu

Luciano Spalletti

Roma u posljednje vrijeme ne igra dobro. Dok konkurencija pobjeđuje, Roma kiksa na “malim” prvenstvenim utakmicama, a u Evropi golove prima kao na traci. Od Leverkusena šest u dvije, od Barce šest u jednoj utakmici… Ipak, Rimljani i dalju odlučuju o vlastitoj sudbini u Ligi prvaka – pobjeda protiv BATE-a na Olimpicu vodi ih u osminu finala. Taj bi dvoboj, prema svemu sudeći, mogao biti sudbonosan i za trenera Rudija Garciju.

Naime, rimski list Corriere dello Sport u današnjem izdanju donosi priču kako Roma već ima spremnu zamjenu za Garciju. Ako francuski stručnjak ne uspije dobiti BATE, postat će bivši. A u tom slučaju na Rominu klupu bi stigao, ili bolje rečeno vratio se – Luciano Spalletti.

Vodio je Romu od 2005. do 2009. godine, osvojivši pritom dva Kupa i jedan Superkup Italije. Ali najvažnije, Vučica je tada bila dio evropske nogometne elite, jer sa Spallettijem je igrala dva četvrtfinala Lige prvaka. Njegova “spallettiana” bila je odmor za oči – sjajan napadački nogomet respektirali su mnogi, iako nije donio neke bitne trofeje (čitaj: Scudetto).

Dijelom i zbog nedostatka finansijskih sredstava…

Danas Roma ima američke vlasnike i bolji saldo na računu, a Spallettija navodno jako privlači opcija povratka na Olimpico. Dao je do znanja čelnicima kluba da je zainteresiran, odbivši i višemilionsku ponudu iz Kine.

Posljednji angažman Spalletti je imao u Zenitu, gdje je za pet godina rada osvojio dva naslova prvaka, te po jedan Kup i Superkup. U martu prošle godine dobio je otkaz i od tada je bez posla.