Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Snimljen nasljednik FIAT-a Bravo

fiat bravo

Krajem 2014. godine FIAT je najavio lansiranje tri nova modela – kompaktne limuzine, hečbeka koji će zamjeniti model Bravo i karavana iz niže srednje klase. Već smo imali priiku da se upoznamo sa limuzinom koja je dobila oznaku Tipo, a na Internetu su se u međuvremenu pojavili snimci maskiranog prototipa novog hečbeka.

Test vozilo je snimljeno na jednom parkngu u Njemačkoj, a iako je veći dio karoserije sakriven ispod folije, vidi se da su branik, maska hladnjaka i farovi oblikovani kao na modelu Tipo:

Po svemu sudeći prednji dio hečbeka neće se mnogo razlikovati od sedana, dok je dizajn zadnjeg dijela vozila tipičan za kompaktne modele sa 5 vrata.

Snimatelj je uspio da “zaviri” i u enterijer automobila koja je takođe u najvećoj mjeri prekopiran iz limuzine Tipo, osim što hečbek ima nešto drugačiji ekran multimedijalnog sistema.

Očekuje se da će i motori biti preuzeti iz sedana. U tom slučaju kupcima u Evropi na raspolaganju će biti četiri verzije motora – dva benzinca (1.4 16v Fire sa 95 KS i 1.6 1.6v E.torQ sa 110 KS), i dva turbo dizelaša (1.3 MultiJet II sa 95 KS i 1.6 MultiJet II sa 120 KS).

U zavisnosti od vrste motora, za prenos snage koristiće se manuelni mjenjač sa pet ili šest brzina, ili šestostepeni automatik, dostupan samo uz 1.6 E.torQ.

Nasljednik FIAT-a Bravo imaće premijeru tokom 2016, kada ćemo saznati njegovo ime i upoznati se sa dizajnom i tehničkim detaljima.