Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ludnica na Starom kontinentu: Evo ko ovog vikenda može do titule

navijac leicestera

Nogometna prvenstva širom Evrope ušla su u završnicu. I dok u nekim zemljama poput Italije (Juventus) ili Francuske (PSG) već znamo prvake, u drugim ligama bi se to moglo dogoditi ovog vikenda.

Leicesterova prva meč-lopta na Teatru snova

Leicester, senzacija sezone, postat će prvak prvi put u historiji ako u nedjelju pobijedi Manchester United na Old Traffordu ili ako Tottenham dan kasnije ne slavi u londonskom derbiju protiv Chelseaja. Čak i ako propusti ovu priliku, Leicester će za naslov imati još dvije meč-lopte.

Bayern za četvrti naslov zaredom

U subotu titulu može proslaviti i Bayern. Klubu iz Munchena potrebna je pobjeda protiv Borussije Monchengladbach pred svojim navijačima ili kiks dortmundske Borussije. Obje utakmice igraju se od 15:30 sati. I Bayern poput Leicestera, nakon ovog vikenda ima još dvije prilike da osigura četvrti naslov zaredom.

Neko će otpasti iz lude utrke u Španiji?

U subotu nećemo saznati prvaka Španije, ali neko bi mogao ispasti iz lude utrke. Barcelonu, Atletico i Real tri kola prije kraja dijeli samo jedan bod, a u subotu igraju sva tri kluba. Real gostuje kod Sociedada od 16 sati, Atletico od 18:15 dočekuje Rayo, a vodeća Barcelona s Rakitićem od 20:30 brani prvo mjesto kod Betisa.

Hoće li Porto pomoći Benfici?

U Portugalu će stvari biti puno jasnije nakon derbija trećeplasiranog Porta i drugoplasiranog Sportinga, koji se igra u subotu od 19:30 sati. Porto je tri kola prije kraja siguran na trećem mjestu, dok Sporting lovi dva boda zaostatka za vodećom Benficom.

Bešiktaš ili Fenerbahče?

Četiri kola ostala su do kraja prvenstva u Turskoj, a u borbi za naslov ostala su dva kluba. Bešiktaš ima tri boda više od Fenerbahčea, a oba kluba u 31. kolu dočekuju ekipe koje se bore za opstanak – Bešiktaš Kayserispor, a Fenerbahče Gaziantepspor.

U Rusiji nikad uzbudljivije

Luda borba za naslov prvaka je i u Rusiji gdje su tri kluba u četiri boda: CSKA (53), Rostov (51) i Zenit (49). Približiti im se može i Lokomotiv, koji bi se pobjedom u moskovskom derbiju protiv Spartaka izjednačio sa Zenitom, aktuelnim prvakom. Do 49 bodova četiri kola prije kraja može i Krasnodar pobjedom u nedjelju protiv Anžija.