Fudbal

Poslije ispadanja sa SP-a

Luis Enrique više nije selektor Španije

08/12/2022
Foto: Screenshot

Enrique je vodio Španiju od jula 2018. godine, nakon završetka Svjetskog prvenstva u Rusiji, a ugovor mu je isticao na kraju ove godine

Dva dana nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva Španski nogometni savez (RFEF) objavio je da Luis Enrique više nije izbornik španjolske reprezentacije.

“RFEF zahvaljujue Luis Enriqueu i njegovom stručnom stožeru na radu s nacionalnom ekipom u posljednje četiri godine. Sportsko vodstvo Saveza podnijelo je izvještaj predsjedniku odlučno kako treba započeti novi projekt s ciljem nastavka rasta postignutog posljednjih godina”, objavio je RFEF.

Enrique je vodio Španiju od jula 2018. godine, nakon završetka Svjetskog prvenstva u Rusiji, a ugovor mu je isticao na kraju ove godine.

“Luis Enrique je uspio dati novi poticaj reprezentaciji nakon svog dolaska obavivši smjenu generacija. Uspio se dva puta plasirati na završni turnir Lige nacija te je vodio reprezentaciju do polufinala EURA davši tim rezultatima osobni pečat s prepoznatljivim stilom igre. Dao je priliku mladim talentima i tako posijao nadu za budućnost. Želimo Luisu Enriqueu sreću u sljedećim profesionalnim projektima. On zaslužuje ljubav i poštovanje našega saveza koji će mu uvijek biti dom”, objavio je RFEF.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.