Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Igrač Manchester Cityja

Mahrez gol posvetio preminulom vlasniku Leicestera

mah334

U mislima sam s Leicesterom i porodicom žrtava jer ovo nije lagana situacija, rekao je Mahrez

U posljednjoj utakmici 10. kola Premiershipa Manchester City je na Wembleyju savladao Tottenham sa 1:0, a jedini gol na utakmici djelo je Alžirca Riyada Mahreza u 6. minuti.

Mahrez je nakon utakmice gol posvetio preminulom vlasniku Leicestera, Vichaiju Srivaddhanaprabhi.

Srivaddhanaprabha je bio vrlo blizak sa svim igračima Leicestera, a Mahrez je tamo prije odlaska u City proveo četiri i pol godine, senzacionalno osvojivši naslov prvaka Premiershipa 2016. kada je bio jedan od najboljih igrača kluba.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=r2GtGe_U1jw

“Cijela situacija je bila jako teška za mene. Šef ima posebno mjesto u mom sjećanju. Bio je jako dobra osoba i jako sam tužan. Zato sam rukama pokazao prema nebu kada sam zabio. On je bio sjajan prema meni i klubu. Bio mi je kao otac. Srce mi je slomljeno i jako mi je teško”, rekao je Mahrez te dodao:

“U mislima sam s Leicesterom i porodicom žrtava jer ovo nije lagana situacija. Želio sam igrati jer bi on želio da igram, bio je vrlo strastven oko nogometa. Teško mi je bilo spavati nakon što sam čuo vijest, ali morate se nositi s takvim stvarima u životu. Ipak, teško je”, kazao je Mahrez, prenosi Daily Mail.

https://www.youtube.com/watch?v=1F40BT8UHzg